Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία του espresso ξεκινά από τα μαζί μας και συγκεκριμένα από την Βενετία. Το 1570 ένας βοτανολόγος ονόματι Prospero Alfino φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία, τον καφέ espresso στην Βενετία από την Αίγυπτο.

Εκεί (στην Αίγυπτο) οι κόκκοι του καφέ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο αλλά πολύ σύντομα κατέληξαν ως το πιο διάσημο και γευστικό ρόφημα. Το 1683 στην πλατεία του San Marco στην Βενετία ανοίγει το πρώτο καφέ, όπου δουλεύει ο Isidoro Perillo – ο θρύλος της οικογένειας, 14 γενεές πίσω – προ – προ – προπάππος του κύριου roaster μας που φέρει το όνομά του.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο espresso γίνεται το αγαπημένο ρόφημα των Ιταλών, τα καφέ ξεφυτρώνουν παντού σαν τα μανιτάρια, αρχής γενομένης από την Βενετία, οι σερβιτόροι και οι baristas με παπιγιόν σερβίρουν τους πάντες ενώ όλοι οι αστέρες του Χόλλυγουντ έχουν να λένε για τον μοναδικό καφέ που απόλαυσαν στην Ιταλία.

Σε ελάχιστα χρόνια η δουλειά του espresso εξελίσσεται στην βαριά βιομηχανία της Ιταλίας με εκατοντάδες εργαζομένους και πρωτοποριακές για την εποχή εγκαταστάσεις όπου αρχίζουν οι Ιταλοί να ψήνουν και να φτιάχνουν πλέον καφέδες και διάφορα blend για όλον τον κόσμο. Ψηστήρια μεγάλα, εγκαταστάσεις τεράστιες, εισαγωγές από πράσινο καφέ από όλον τον κόσμο……. Οι Ιταλοί αποκτούν το μονοπώλιο σε μία τεράστια αγορά με ένα προϊόν που παντού αρέσει και το θέλουν όλοι. Μεράκι, κουλτούρα, άποψη στην γεύση και στο άρωμα, εμπειρία ετών και γνώση συνθέτουν την ιταλική παράδοση στον espresso. Η παράδοση λοιπόν είναι η τεράστια προίκα της εταιρίας μας.

Μετά από μία πορεία πολλών ετών της οικογενείας των roasters μας σε διάφορα ψηστήρια της Ιταλίας, τα τελευταία 45 χρόνια ψήνουμε καφέ στις δικές μας εγκαταστάσεις και κάνουμε ιδιωτικές ετικέτες για περισσότερες από 40 πολύ διάσημες εταιρίες σε όλον τον κόσμο, για περισσότερες από 20 αλυσίδες καταστημάτων, και τώρα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δημιουργήσει το δικό μας brand ‘RICCARDO J. MORELLI’, το brand με την πιο μεγάλη εμπειρία, γνώση και διατήρηση της ιταλικής παράδοσης στον espresso.